Csatorna kamerázás, kamerás csatornavizsgálat
7 nap garancia
20.000 ft -tól Alap szerelés költsége
 • 7 nap garancia
 • Gyorsszolgálat, azonnal indulunk
 • Vízvezeték szerelő végzi a munkát
Azonnal

Duguláselhárítás azonnal 7 nap garanciával Budapesten és Pest megye minden településén: Telefonszámunk: 06 (30) 786 – 1000

A kamerázás csővizsgálat bemutatása, nagyban hozzájárul a bontás nélküli dugulás elhárításhoz. Előnye, hogy teljes pontossággal meg lehet állapítani a dugulás helyét és milyenségét. Emellett használható a vezetékrendszer vizsgálatára is. Meg lehet vele állapítani, hogy milyen állapotban vannak a vezetékek, valamint azt, hogy hol van repedés vagy lerakódás. A kamerás csővizsgálat éppen ezért nagyon fontos eljárás, segíti a gyors hibaelhárítást.

Hogyan alkalmazzuk a csatorna kamerázást?

A Magyarországon a kamerás csővizsgálat igényel némi szakmai tudást, hisz kell tudni használni a kamerával ellátott vékony vezetéket. Kell tudni értelmezni is a látottakat, valamint fel kell tudni ismerni a problémákat is. Nem szabad elsiklani egy kis repedés felett, és a látottak alapján kell szinte azonnal eldönteni, hogy milyen módszert kell alkalmazni. A vékony vezeték végére elhelyezett apró kamera mindent megmutat, ami a vezetékben látható. Használhatják a vezeték állapotvizsgálatára, a dugulások felmérésére, de akár az összekötések megtekintésére is. Az apró kamerának köszönhetően szinte nincs is olyan lefolyó vagy vezeték, amit ne lehetne ezzel megtekinteni. A kamerás csővizsgálatot vállalkozásunk is használja, hisz ezzel a módszerrel lehet a legkönnyebben megállapítani, hogy milyen állapotban vannak a vezetékek.

A kamerás csővizsgálat azon túl, hogy segít megállapítani a dugulás pontos helyét, arra is jó, hogy a beavatkozás után leellenőrizzük a vezetékek átjárhatóságát. A dugulások megelőzésére is alkalmas az eljárás, mivel az előzetesen feltérképezett csatornarendszerből ki lehet szűrni – és ha kell, hatástalanítani – a gócpontokat, elejét véve a vezetékek elzáródásával járó kellemetlenségeknek, a visszatérő dugulásokkal járó költségeknek. Hogyan alkalmazzuk a csatorna kamerázást?

Kamerás csővizsgálat: forradalmi megoldás a duguláselhárítás terén:

A kamerás csővizsgálat Budapesten már non-stop jelleggel elérhető szolgáltatása a Provi Domus kft.-nek. Korunk technológiája lehetővé teszi, hogy egy kamera segítségével mélyen behatolhassunk a csőbe, megkeresve így egyfelől a dugulás gócpontját, másfelől végigvizsgálva a cső állapotát. Ez a módszer lényegében kizárhatóvá teszi a bontás nagyon kellemetlen és macerás megoldását.

Így van, hiszen cégünk, a Provi Domus kft. rendelkezik valamennyi olyan eszközzel, mely mindehhez szükséges lehet, mert hitvallásunk alapjainak egyike: haladni a korral. Egy kamerát, végeredményben egy apró szondát juttatunk a cső belsejébe, s egy monitor segítségével meghatározzuk a dugulást okozó dugó jellegét, vagy ellenőrzések esetén végigvizsgáljuk a lefolyócső falának állapotát. Ez utóbbi vizsgálat bizonyos időközönként akkor is hasznos lehet, ha egyébként minden rendben van a vízelvezetés terén, hiszen ezen a területen is fontos dolog a szervizelés. Jobb tisztában lenni azon csövek állapotával, melyek házarásunk vízelvezetéséért felelnek.

Egy cég, mely a tiszta csövekért létezik: Kamerás csővizsgálat:

Ez a vállalkozás nem árul zsákbamacskát és nem ígér olyat sem, amit később ne tudna megoldani. Éppen ezért nyugodt szívvel vállalja az összes duguláselhárítással kapcsolatos munkálatot. Nálunk a nehezebb munka kihívás, a rendszeresen előforduló duguláselhárítás rutin. Keressen bennünket, s ajánljon ismerőseinek is, ha meg volt elégedve!

A mai modern kor követelményeinek eleget téve a csatornákat és a csővezetékeket már kamerás csővizsgálattal is ellenőrizhetjük, megvizsgálhatjuk anélkül, hogy bármilyen bontási munkálatokat végeznénk. A csatornahálózat műszaki állapotát feltérképezve pontosan meg tudjuk azt határozni, hogy jelenleg milyen állapotban van. Még akár a szennyvíz hálózat élettartamát is meg tudjuk becsülni. A vak rákötéseket és a rákötéseket is látjuk a kamerával és azoknak az illesztését és állapotát is.

Az építési törmelékek, a benőtt fagyökérzet az esetlegesen beszakadt vezeték sem marad láthatatlan előttünk. A színes monitoron folyamatosan nyomon követjük a kamerával a rendszer állapotát. Extra igények esetén felvételt is tudunk készíteni, amely még egy szakvéleménnyel is alátámasztunk. Ez abban az esetben nagyon pontos, ha egy biztosítási igényt kíván benyújtani. A pontos idővel is rendelkező felvételt a biztosító munkatársainak megmutatva tudja igazolni a káresemény bekövetkeztét.

A csatornavizsgáló kameránk háromféle száloptikával is rendelkezik:

A 17 mm-es fej a legkisebb, amely egy 15 méteres csőszakasz vizsgálatára képes. A csőátmérő 20-50 mm-ig terjedhet. Általában a mosdók, mosogatók, kézmosók, piszoárok, zuhanyzók vizsgálatánál használjuk. A 40 mm-es fej a közepes, amely egy 60 méteres csőszakasz vizsgálatára elegendő. A csőátmérő itt már 70 mm-től 160 mm-ig terjedhet. WC, esőelvezető, főgerinc csatornavezeték és udvari lefolyók vizsgálatára használjuk. A legnagyobb fej 55 mm átmérőjű, amellyel egy 100 méter hosszúságú csőszakaszt is képesek vagyunk megvizsgálni. Jellemzően 160 mm csővezeték feletti hálózatoknál használjuk.

Az EBA önjáró kamera 125 mm-500 mm átmérőjű csatornákat képes vizsgálni:

Repedési és lejtési vizsgálatokra használjuk és ugyanúgy tökéletes képet képes készíteni az uralkodó állapotokról. Lejtési szögmérési grafikont, jegyzőkönyvet és felvételt adunk az ügyfeleknek igazuk bizonyítására. A 360 fokos szögben forgatható fej nagyon alaposan képes feltérképezni a csatornák állapotát és még a legkisebb repedéseket is megmutatja. A 150 méter hosszú kábellel akár egy 300 m hosszú csatornaszakaszt is megvizsgálunk.

Miért minket válasszon kamerás csatornavizsgálat céljából?

Mi mindig a legmodernebb felszerelésekkel megyünk ki a helyszínre, hogy ügyfeleink semmiben sem szenvedjenek hiányt és mindenre megoldást kínáljunk.

A kamerázással cégünk megbízható és megfelelő szakértelemmel rendelkező munkatársa foglalkozik, aki mindenben az ügyfelek rendelkezésére áll.

Kamerás csatornavizsgálat röviden:

Ezt a vizsgálatot sűrűn visszatérő dugulásoknál alkalmazzuk. Ha egy lefolyórendszer rövid időn belül többször is eldugul nem feltétlenül a duguláselhárítást kell okolni, régi vas vagy eternit csöves rendszereknél fordul elő leginkább, hogy az elavult cső belső oldaláról kisebb nagyobb részek leválnak ezzel folyamatos dugulást okozva. Ilyen rendszereknél célszerű kicsit rááldozni és a rendszer kamerás vizsgálatát kérni, mert ebből a későbbiekben nagyobb probléma is keletkezhet pl.: csőtörés.

Ha a vizsgálat során fény derül arra amire gyanakodtunk akkor a csőrendszer vagy annak tönkrement szakaszának cseréje, kiváltása javasolt. Ez az eljárás azt is kimutatja ha a lefolyócső lejtése nem megfelelő és ez okozhat folyamatos dugulást, illetve olyan tüneteket ami arra enged következtetni, hogy dugulás van. Ilyenkor sajnos csak bontással lehet a hibát kijavítani, de célszerűbb, mint duguláselhárító szakembereket hívni 2-3 havonta.

A hibák helyreállításához kérem hívja szakembereinket akik készséggel állnak rendelkezésére több éves szakmai tapasztalattal, amennyiben saját kezűleg hozza helyre a hibát nem biztos hogy a várt eredményt hozza a munkája és akár meg több problémát okozhat magának.

Miben segít a kamrás csatornavizsgálat?

 • Rendszeresen előforduló dugulásoknál kivizsgálható hogy mi okozza a problémát.

 • Megállapítható a lefolyóvezeték lejtése, esetleges kikivitelezési hibák.

 • Láthatóvá válnak az illesztési problémák repedés,törés tömítetlenség.

 • Nyomon-követhető a csatorna vezeték nyomvonala rákötések helye és iránya.

 • Felfedezhető idegen anyag jelenléte, letapadt szennyeződések,szűkületek.

Ha nem tiszta a csatorna, kitisztítjuk: Előfordulhat olyan eset, hogy a meghibásodott csatornában törmelék halmozódott fel. Ebben ez esetben nem tudjuk a kamerás csatornavizsgálatot elvégezni, amíg nem szabad az út. Azért, hogy Önnek ne kelljen ilyen probléma esetén két céghez is fordulnia, a csatornatisztítást is elvégezzük.

A csatornakamerát esetenként egy kamera kocsi segítségével toljuk előre a csatornába, csővezetékekbe a vizsgálni kívánt szakaszon. A kamerás csatornavizsgáló berendezés önálló világításának köszönhetően a csővezeték belsejét tökéletesen megvilágítja így az jól belátható a teljes keresztmetszetben. Jól látható, hogy a csatornának megfelelő-e a lejtése és egymásba illesztése. Egy úgynevezett méterszámláló segítségével a pontos távolság is könnyen beazonosítható, az integrált berudalónak köszönhetően a nyomvonalkeresésben is segítségünkre lehet.

Kamerás csővizsgálat részletesen:

A vízvezetékcsövek, csatornarendszerek sajnos nem működnek a végtelenségig probléma nélkül. Ennek az az oka, hogy ezek a rendszerek sokszor már több évtizede működnek, a folyamatos használat miatt pedig kopnak, elhasználódnak. Gyakran az a probléma, hogy a rendszer kivitelezése nem tökéletes, a kiépítés során hibáztak a munkát végzők. Ha ilyen helyzet áll fenn, vagy csak nem tudjuk, miért tér vissza újra és újra a dugulás, a kamerás csővizsgálat segítségünkre lehet, ezzel a módszerrel ugyanis szó szerint belülről vizsgálhatjuk meg a csöveket, bontás nélkül. Sajnos akadnak olyanok a vízvezeték szerelők között, akik nem végzik alaposan és precízen a munkájukat, komoly fejfájást okozva ezzel később a rendszer tulajdonosainak. Ilyen esetekben természetes, hogy be akarjuk bizonyítani a szerelők hibáját, és szeretnénk érvényesíteni az esetleges garanciát. Hála a kamerás csővizsgálatnak, ez lehetséges, az eljárás ugyanis felfedi a csövek lerakásánál vétett hibákat. Ha bizonyítékra van szükség, a kamerás csővizsgálat során videófelvétel is készíthető, ami minden kétséget kizáróan igazolja a mulasztást.

A dugulás sosem okoz különösebb örömet annak, aki kénytelen vele szembenézni, pedig sajnos nem sok ember él a Földön, aki ezt egész élete során megúszhatja. A lefolyókba, vízelvezetőkbe kerülő szennyeződés elkerülhetetlenül duguláshoz vezetnek egy idő után. Szerencsére ma már igen jó módszerek állnak rendelkezésre a duguláselhárításra akár házilag is, azonban ha a probléma vissza-visszatér, érdemes szakértő segítséget hívni, hogy véglegesen megszabadítson tőle. A kamerás csővizsgálat segít abban, hogy a visszatérő dugulások okát feltérképezzük, így véglegesen felszámolhatjuk azokat.

A visszatérő dugulásokra általában úgy derül fény, hogy a dugulás érzékelését követően házilag, vagy szakértő segítséggel elhárítjuk azt, azonban igen rövid idő múlva újra kénytelenek vagyunk vele szembenézni. Ez a probléma nagyon bosszantó, és hiába hárítjuk el a dugulást újra és újra, sosem tudjuk véglegesen felszámolni, hacsak nem tudjuk, hogy mi okozza pontosan. A kamerás csővizsgálat azonban lehetővé teszi, hogy benézzünk a csövekbe, és megtaláljuk a probléma gyökerét.

A kamerás csővizsgálat során egy kis kamerát juttatunk a csövekbe, ami lehet önjáró, vagy kézi irányítású. Ez a kamera a duguláselhárítást végző szakember szeme, az általa közvetített képet egy monitoron lehet látni. A kamera segítségével a csatorna teljes átmérőjében végignézhető, így garantáltan minden hibát megtalálunk. Ha kamerás csővizsgálatra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, kedvező áron és gyorsan kiderítjük, mi a gond!

Ha úgy érzi, Ön is átverés áldozata lett, és nem megfelelően építették ki csöveit, emiatt pedig folyamatos problémákkal kénytelen megküzdeni, keressen minket bátran! A kamerás csővizsgálat nálunk is lehetséges, olcsón, gyorsan és hatékonyan! Szakképzett munkatársaink garantáltan minden hibát észrevesznek, ami a csövekben fellelhető, így érvényesítheti érdekeit!

Ezt a vizsgálatot sűrűn visszatérő dugulásoknál alkalmazzuk. Ha egy lefolyórendszer rövid időn belül többször is eldugul nem feltétlenül a duguláselhárítást kell okolni. Régi vas vagy eternit csöves rendszereknél fordul elő leginkább, hogy az elavult cső belső oldaláról kisebb nagyobb részek leválnak ezzel folyamatos dugulást okozva. Ilyen rendszereknél célszerű kicsit rááldozni és a rendszer kamerás vizsgálatát kérni, mert ebből a későbbiekben nagyobb probléma is keletkezhet pl.: csőtörés.

Ha a vizsgálat során fény derül arra amire gyanakodtunk akkor a csőrendszer vagy annak tönkrement szakaszának cseréje, kiváltása javasolt. Ez az eljárás azt is kimutatja ha a lefolyócső lejtése nem megfelelő és ez okozhat folyamatos dugulást, illetve olyan tüneteket ami arra enged következtetni, hogy dugulás van. Ilyenkor sajnos csak bontással lehet a hibát kijavítani, de célszerűbb, mint duguláselhárító szakembereket hívni 2-3 havonta. A hibák helyreállításához kérem hívja szakembereinket akik készséggel állnak rendelkezésére több éves szakmai tapasztalattal, amennyiben saját kezűleg hozza helyre a hibát nem biztos hogy a várt eredményt hozza a munkája és akár meg több problémát okozhat magának.

Korszerű kamerás csatornavizsgáló rendszerrel falbontás, illetve ásás nélkül 50 mm átmérő fölötti csővezetékek vizsgálatát tudjuk vállalni.

A kamerás csővizsgálat az egyik, ha nem a leghasznosabb módszer a duguláselhárító szakemberek eszközei között. Hiszen ennek segítségével tökéletesen szemügyre vehető és megvizsgálható bármely csőrendszerünk belseje. Így egy kamerás csővizsgálat alkalmazásával könnyedén megtalálható a gondot okozó dugulás, ráadásul minden egyéb rendellenességre is azonnal fény derül.

Sőt, azért is roppant hasznos egy kamerás csővizsgálat, mert a segítségével elkerülhető a fal megbontása is, hiszen enélkül tudjuk beazonosítani a dugulás pontos helyét és kiterjedését. Ezzel pedig rengeteg időt és pénzt is megspórolunk. S legalább ugyanilyen remek tulajdonsága, hogy a kamera által készített felvételekből jól látható a csővezetékek minden apró sérülése, meghibásodása is. Sőt, ha vissza-visszatérő dugulással küzdünk, akkor egy kamerás csővizsgálat segíthet végre feltárni ennek a kiváltó okát vagy okait is. De egy duguláselhárítás után készült felvétel azt is garantálja a számunkra, hogy az adott csőszakasz tökéletesen lett kitisztítva, hiszen ott a bizonyíték erre a képernyőn.

Ha csupán szeretné tudni, hogy milyen állapotban is vannak a csövek az otthonában, vagy már egy kialakult problémát szeretne a kamerás csővizsgálat segítségével orvosolni, akkor is számíthat a szakértelmünkre és a legmodernebb eszközeinkre. Így fényt derítünk minden apró, mégis jelentős hibára, sérülésre, amiket aztán a megfelelő módon kezelünk is.

Éljen Ön is ezzel a remek lehetőséggel! Figyelem probléma megelőzése! A probléma megelőzése rendkívül fontos, ezért duguláselhárítás szolgáltatásunk mellett szeretnénk figyelmébe ajánlani kamerás csővizsgálatunkat. Ez a legjobb módja a rejtett hibák kiszűrésének, így kisebb az esély egy esetleges duguláselhárítás szükségességére. Ha videós cső- vagy csatornavizsgálatra van szüksége, duguláselhárítás szolgáltatást keres hívjon bennünket bizalommal. Sűrűn visszatérő dugulásoknál alkalmazzuk ezt a vizsgálatot. Ha egy lefolyórendszer rövid időn belül többször is eldugul nem feltétlenül a duguláselhárítást elvégző szakembert kell okolni. Régi vas vagy eternit csöves rendszereknél fordul elő leginkább, hogy az elavult cső belső oldaláról kisebb nagyobb részek leválnak ezzel folyamatos dugulást okozva. Ilyen rendszereknél célszerű kicsit rááldozni, és a rendszer kamerás vizsgálatát kérni, mert ebből a későbbiekben nagyobb probléma is keletkezhet pl.: csőtörés. Ha a vizsgálat során fény derül arra amire gyanakodtunk akkor a csőrendszer vagy annak tönkrement szakaszának cseréje, kiváltása javasolt.

Ez az eljárás azt is kimutatja ha a lefolyócső lejtése nem megfelelő és ez okozhat folyamatos dugulást, illetve olyan tüneteket ami arra enged következtetni, hogy dugulás van. Ilyenkor sajnos csak bontással lehet a hibát kijavítani, de célszerűbb, mint duguláselhárító szakembereket hívni 2-3 havonta. A hibák helyreállításához kérem hívja szakembereinket akik készséggel állnak rendelkezésére több éves szakmai tapasztalattal, amennyiben saját kezűleg hozza helyre a hibát nem biztos hogy a várt eredményt hozza a munkája és akár még több problémát okozhat magának.

Létezik külső és belső csatornatisztítás, a külsőt azt a házon kívül kell megoldani egy úgynevezett woma berendezéssel ami az autóba van beépítve. Ez a berendezés tiszta vízzel és gőzzel dolgozik azért hogy a talajt ne károsítsa A külső csatorna dugulását okozhatják a fák gyökerei, lerakódott szerves hulladékok, törmelékek és egyéb szennyeződések. A törmeléket amit maga után hagy már kézzel kell kiszedni a csatornából. A woma-s autóval a közlekedés a forgalomtól függően jó mert mondhatni csak 1 autóról beszélünk. A természetet sajnos megállítani nem lehet ezért a fának a gyökerei újra és újra be fogják nőni a csatornarendszert amit csak úgy lehet elkerülni ha megtisztítanánk a területet de fák nélkül nehéz lenne az élet. A belső csatornatisztítást már nem lehet woma-val elvégezni mert óriási károkat tudna okozni a rendszerben.

Kültéri duguláselhárítás éjjel nappal:

Ha az elővigyázatosság ellenére is azt tapasztalja, hogy dugulás alakult ki csöveiben, keressen minket! Lehetőség szerint falbontás nélkül, rövid idő alatt megoldjuk a problémáját, és teszünk róla, hogy az hosszú ideig ne térhessen vissza!

Élete során szinte mindenki szembesül legalább egyszer a kádak, mosdók, mosogatók lefolyóinak dugulásával. A különböző csövek különböző okok miatt dugulhatnak el, de nem is feltétlenül a kiváltó ok a lényeg, hanem az, hogy a lehető leggyorsabban megszabaduljunk tőle, ugyanis súlyos gondunk is lehet belőle, még akkor is, ha enyhén indul. Ennek ellenére nem árt megtudni, hogy a dugulás mitől jött létre, mert ha ezzel tisztában vagyunk, sokat tehetünk a dugulás megelőzéséért azzal, hogy igyekszünk elkerülni a kiváltó okokat. Érdemes erre figyelni, mert számos esetben a megelőzés sokkal egyszerűbb, mint maga a duguláselhárítás.

A mosogatók esetében legtöbbször a zsír és az ételmaradékok felelősek a dugulás kialakulásáért. Megelőzni úgy tudjuk, hogy ügyelünk rá, hogy minél kevesebb jusson ezekből a csövekbe, vagyis keveset hagyjunk a tányéron, mikor a mosogatóba kerülnek. A kád esetében a legtöbb problémát a lefolyóba szorult hajszálak okozzák, ennek azonban igen egyszerű a megoldása: egy egyszerű műanyag szűrőt kell tenni a lefolyó bejáratára. Ez megakadályozza, hogy a hajszálak a lefolyóba jussanak, és eldugaszolják azt. Vécé esetén főleg a beejtett tárgyak okoznak gondot, igyekezzünk elkerülni az ilyen helyzeteket.

Lakásfelújítás során lefolyóba került építési anyagok:

Adott egy gyönyörűen felújított családi ház, de mit sem ér ha a folyamatos dugulások miatt bosszankodunk. Kertes családi házakhoz sűrűn járunk ki főcsődugulás miatt, az első kérdés amit felteszünk, hogy volt e mostanában felújítás vagy elképzelhető e, hogy idegen anyag került a rendszerbe.

A legtöbb iparos miután jól végezte napi feladatát elmossa a szerszámokat és a malteres, csemperagasztós vagy éppen a gipszes vödröt és a vödör tartalmát egy mozdulattal kiüríti a wc-be, amivel nem feltétlenül lenne baj ha előtte a megmaradt anyagot egy zsákba dobná így védve a tulajt az esetleges gondoktól. Így volt ez a jelen esetben is. Egy családi házhoz rövid időn belül 3-szor is hívtak minket dugulási problémák miatt.

A 3. esetnél már nem sikerült a dugulást spirállal elhárítani így nagy nyomású mosókocsit vagyis WOMA-t kellett használnunk. A főcsőben olyan mértékig le volt rakódva az építési anyag, hogy csak hosszas munka árán sikerült a rendszert kitakarítani. Egy kis nem odafigyelés, egy kis hanyagság és kész a baj!

Amennyiben értékesnek találtad az odalunk, úgy kérünk értékeld, köszünjük:
5/5
 • Mind
 • Csepel
 • csatornaszag
 • csőtörés
 • dugulás megelőzése
 • duguláselháritás
 • duguláselhárítás
 • ecet
 • házi praktikák
 • lefolyótisztító
 • padlóösszefolyó dugulás
 • vízvezeték
 • vízvezetékszerelés
 • wc dugulás