0-24 hívható telefonszámom: 06 (30) 786 - 1000

Fürdőszobai, mosdó, zuhany duguláselhárítás - 0630-786-1000

Amennyiben értékesnek találtad az odalunk, úgy kérünk értékeld, köszünjük:
5/5

Duguláselhárítás azonnal 7 nap garanciával Budapesten és Pest megye minden településén: Telefonszámunk: 06 (30) 786 – 1000

A legegyszerűbb lehetőség a kád, mosdó dugulás megszüntetésénél a meleg víz és a lefolyó tisztító. Öntsünk lefolyó tisztítót – pl. Mr.Muscle- a kádba és öntsük fel egy vödör forró vízzel. Hagyjuk állni reggelig. Ezt követően a zuhanyrózsát távolítsuk el és a megmaradt cső segítségével, a túlfolyó betömésével mossuk át a kád lefolyóját. A zuhanytálca dugulás megszüntetése már egy nehezebb feladat, főleg akkor, ha az nem a padlóösszefolyóra van rákötve.

Ha nem értünk hozzá, akkor inkább ne kísérletezzünk, a  mosdó lefolyó részt ne szedjük szét, mert ugyan könnyen lejön, de profi szerelőre van szükség, hogy vissza is kerüljön. Ezt a munkát bízzuk profi mosdó duguláselhárítás szakemberre. Ha ez nem vezet eredményre, akkor a kád, vagy a zuhanytálca dugulásának megszüntetése érdekében hívjon profi dugulás elhárító szakembert.

A mosdók duguláselhárítás úgy történik, mint a főváros bármely más kerületében. A háziasszonyok rémálma, ha a mosdó olyankor dugul el, amikor vendégeket várnak. Ilyenkor előkerül a pumpa vagy a hirtelen kéznél lévő házi szerek, melyekkel ideiglenesen szabaddá teszik a lefolyót. Ám tartós, minőségi munkát a dugulásra szakosodott vállalkozások végeznek. Szakképzett csapatunk számára a mosdó duguláselhárítás a 23. kerületben mindennapi tevékenységének része. A a mosdó duguláselhárítása többféleképpen is történhet.

Az egyik legismertebb módszer a pumpa, és ez szinte minden háztartásban meg is található. Kisebb dugulások esetén megfelelő, de ha makacsabb a dugulás, akkor nem sokat segít. A házi praktikák (mint például a szódabikarbóna-ecet keveréke) is nyújthatnak segítséget. A boltban kapható szerek egész sora várja, hogy a laikus háziasszony sorra kipróbálja őket. Sokszor csodákat ígérnek, ám nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Ezekről a vegyszerekről tudni kell, hogy nem igazán lehet környezetbarátnak tekinteni őket, ugyanakkor arra is vigyázni kell, hogy ne kerüljön egy időben több fajta a lefolyóba, mivel gátolhatják egymás hatását. Sok esetben a tanácstalan háziasszony rájön, hogy nem marad más választása, mint szakembert hívni a duguláselhárításhoz.. 

A Kéz mosó lefolyójánál szűrőt is alkalmazhat, de csak abban az esetben érdemes ezt tenni, ha tudja, hogy hajszálak vagy kisebb tárgyak kerülhetnek a lefolyóba. A szűrő ugyanis lelassítja a vízsugarat, így lehetőséget teremt a vezetékek falán lerakódások kialakulásának. Megfelelő, rendszeres preventív beavatkozásokkal megelőzhető a mosdó dugulása. Ha nincs mosdó dugulás, akkor annak elhárítására sem lesz szükség.

Kézmosó lefolyó tisztítás Budapesten nagyon lényeges minden lakástulajdonos számára, hisz a kóbor hajszálak könnyen okozhatnak nagyon makacs dugulást fordulhat elő dugulás életünk során, ami igen kellemetlen perceket képes okozni. A legfontosabb teendő, hogyha dugulással szembesülünk, hogy minél hamarabb igyekezzünk nyakára lépni a problémának, a szakszerű duguláselhárítás pedig már a duguláselhárítás falbontás nélkül Budapesten is lehetséges! 

Budapesten nagyon lényeges minden lakástulajdonos számára, hisz a kóbor hajszálak könnyen okozhatnak nagyon makacs dugulást. Bár lehet kapni kitűnő szűrőket a mosdó lefolyójához, ezek nem képesek felfogni például a szappanmaradványokat. A szappan- és samponmaradványok a vezeték falára tapadva sok esetben okozhatnak bosszúságot. Megelőzni a dugulást szinte lehetetlenség, de azért sokat tehetünk, hogy kevesebbszer alakuljon ki. 

Professzionális gépekkel, Mosdó lefolyó tisztításra – 0630-786-1000

A Mosdó lefolyó tisztítás a mosdó duguláselhárítása akkor a legkönnyebb, ha professzionális gépeket használunk. Vállalkozásunk gépparkjában a legújabb generációs nagynyomású gépek is megtalálhatóak. Jó gépekkel minőségi munkát lehet végezni, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy folyamatosan karban tartsuk a gépeket, és ahogy lehetőség adódik, újabbakat szerezzünk be.

A rendszeres fejlesztésnek köszönhetően az elmúlt időszakban szinte minden dugulást bontás nélkül tudtunk megoldani.

Ez fontos az ügyfél számára is, hisz ezzel kisebb a munkálatok díja, számunkra pedig azért lényeges, mert így hamarabb végezhetünk minőségi munkát. A Budapesten a mosdó duguláselhárítás cégünk igénybevételével mindig gyors és megbízható.

A mosdó duguláselhárításának Mosdó lefolyó tisztítás érdekében legalább havonta egyszer juttasson a lefolyóba szódabikarbónát, majd töltsön rá ecetet. Egy fél óra elteltével forró vízzel mossa át a lefolyót, így a szódabikarbóna-ecet keverék által fellazított szennyeződések könnyebben eltávolítódnak. Ezt a módszert a konyhában is megismételheti, valamennyi lefolyó esetében alkalmazható.

Zuhanytálca duguláselhárítás

A zuhanytálca dugulás megszüntetése már egy nehezebb feladat, főleg akkor, ha az nem a padlóösszefolyóra van rákötve. Ha nem értünk hozzá, akkor inkább ne kísérletezzünk, a lefolyó részt ne szedjük szét, mert ugyan könnyen lejön, de profi szerelőre van szükség, hogy vissza is kerüljön. Ezt a munkát bízzuk profi duguláselhárítás szakemberre.

A zuhany duguláselhárítás a sokak számára rémálomként hat, mivel azt hiszik, hogy csak bontással lehet megszüntetni a problémát. Azonban ez már elkerülhető a modern gépeknek és a hozzáértő szakembereknek köszönhetően. Vállalkozásunk mindkettővel rendelkezik, így Önnek nem kell attól tartania, hogy falat kell bontani ahhoz, hogy megszüntessék a dugulást a fürdőszobájában. A zuhany duguláselhárítás a vállalkozásunknak köszönhetően rövid ideig tartó folyamatFürdözuhany 

Mosdó, zuhanytálca duguláselhárítás
7 nap garancia
20.000 ft -tól Alap szerelés költsége
 • 7 nap garancia
 • Gyorsszolgálat, azonnal indulunk
 • Vízvezeték szerelő végzi a munkát
Azonnal
 • Mind
 • Csepel
 • csatornaszag
 • csőtörés
 • dugulás megelőzése
 • duguláselháritás
 • duguláselhárítás
 • ecet
 • házi praktikák
 • lefolyótisztító
 • padlóösszefolyó dugulás
 • vízvezeték
 • vízvezetékszerelés
 • wc dugulás

Kézmosó történet.

Az első mosdók az ókori Rómában jelentek meg, ahol a város központjában nyilvános latrinákat építettek. Az első hasonló intézkedést a középkori Európában a XV. században hozták meg, amikor a városokban nyilvános vécék építése vált szükségessé.

Azonban a modern mosdók kialakítása és elterjedése az ipari forradalommal kezdődött a 19. században. Ekkoriban a gyáripar fejlődése miatt egyre több munkás áramlott be a városokba, és a városoknak szükségük volt olyan infrastruktúrára, amely lehetővé tette a lakosok számára, hogy tisztességes körülmények között éljenek.

A mosdók kialakítása azonban hosszú időt vett igénybe. A korai mosdók többnyire egyszerű lyukak voltak a földben, amelyeket egy fal körülvett, hogy a használók magányban legyenek. Azonban a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az első porcelánból készült WC-k a 19. század közepén jelentek meg.

Az első modern WC-t Joseph Bramah brit feltaláló alkotta meg 1778-ban, azonban a modern WC-k mai formáját Thomas Crapper brit vízvezeték-szerelő tervezte meg a 19. század végén. A modern mosdókban található öblítőrendszer pedig az amerikai Albert Giblin találmánya volt, aki 1890-ben szabadalmaztatta.

Azóta a mosdók tervezése és kialakítása tovább fejlődött, a modern technológia segítségével pedig egyre hatékonyabb és kényelmesebb mosdók állnak rendelkezésünkre. Ma már számos különböző típusú mosdó létezik, beleértve az öblítés WC-ket, az elektromos bidéket és a vízmentes, komposztáló WC-ket is.

A mosdók kialakításának szabájai

A mosdó lefolyó kiépítése számos szabályt és előírást tartalmaz, amelyeknek betartása fontos annak érdekében, hogy biztonságos és hatékony rendszert lehessen kialakítani. Az alábbiakban összefoglalom a legfontosabb szabályokat és előírásokat a mosdó lefolyó kiépítésével kapcsolatban:

A lefolyó átmérője: A kézmosó lefolyójának átmérője általában 1-1/4 vagy 1-1/2 hüvelyk (kb. 3-4 cm), attól függően, hogy milyen típusú mosdóról van szó. A helyi előírásoktól függően azonban lehetnek eltérések. 

Az összekötő csövek: Az összekötő csöveknek rugalmasnak kell lenniük, és lehetővé kell tenniük a mosdó szabadon mozgását. Az összekötő csövek hossza általában 12-18 hüvelyk (kb. 30-45 cm) között van.

Az összekötő csövek magassága: Az összekötő csövek magasságának a mosdó csatlakozási pontjához képest megfelelőnek kell lennie annak érdekében, hogy az öblítővíz hatékonyan lefolyjon. Általában az összekötő csövek magassága 18-24 hüvelyk (kb. 45-60 cm) között van.

A mosdó súlya:  Súlyának megfelelőnek kell lennie a kiválasztott csatlakozási módhoz és az összekötő csövekhez. A nehéz mosdókat általában rögzítőkkel vagy függesztőkkel kell rögzíteni a falhoz.

A lefolyó hossza: A lefolyó hossza attól függ, hogy hol helyezkedik el a mosdó és hol a szennyvízcső. Általában a lefolyó 12-18 hüvelyk (kb. 30-45 cm) hosszú, de lehet hosszabb is, ha szükséges.

A lefolyó lejtése: A lefolyónak kellő lejtéssel kell rendelkeznie ahhoz, hogy az öblítővíz hatékonyan lefolyjon. Általában a lejtésnek legalább 1%-nak kell lennie, de a helyi előírások ettől eltérhetnek.

Az öblítővíz mennyisége: Az öblítővíz mennyisége a helyi előírásoktól függ, de ászerint általában 1,6 vagy 1,28 gallon (kb. 6-5 liter) öblítővíz szükséges egy teljes öblítéshez. Azonban a víztakarékossági szempontok miatt egyre több mosdó rendelkezik alacsonyabb öblítővíz mennyiséggel.

A mosdó szifon:  Lefolyójában egy szifon található, amely megakadályozza a szagok visszajutását a mosdóba. A szifon tartályának általában legalább 2,5 hüvelyk (kb. 6,5 cm) magasnak kell lennie, és víz alatt kell lennie.

A szennyvízrendszer: A kézmosó lefolyójának végén a szennyvízcsőbe kell csatlakoznia, amely a ház vagy épület többi részének szennyvízrendszerével kapcsolódik össze. A szennyvízrendszernek megfelelően kell rendelkeznie szellőzéssel, hogy megakadályozza a szagok visszajutását a mosdóba.

Ezek az alapvető szabályok és előírások a mosdó lefolyójának kiépítésével kapcsolatban. Fontos megjegyezni, hogy a mosdó kiépítése és karbantartása szakemberekre van bízva, és mindig javasolt a helyi előírások és szabályok betartása.

Kézmosdó kagyló típusai 1- töl 1 ig

A mosdók sokféle típusban és méretben kaphatóak, így mindenki megtalálhatja az otthonához vagy irodájához legmegfelelőbbet. Az alábbiakban összefoglaljuk a leggyakoribb mosdókagyló típusokat:

Fali mosdókagyló: A fali mosdók falra szerelhetők, és nincsenek lábak, állványok vagy szekrények, amelyek tartják. Ez a típusú mosdó általában modern és letisztult kinézetű, és ideális lehet kis fürdőszobákba vagy WC-kbe. van az a picike kézmosó mosdó.

Beépített mosdókagyló : A beépített mosdók egy felületbe épülnek be, amely lehetővé teszi, hogy a mosdó alá tárolót, szekrényt vagy fiókot építsenek. Ez a típusú mosdó elegáns és helytakarékos megoldást nyújt.

Öntöttvas mosdók: Az öntöttvas Kézmosók strapabíróak és tartósak, és általában hagyományosabb stílusúak. Általában nagyobbak és nehezebbek, és egy állványra vagy szekrényre helyezik őket.

Kerámia mosdó: A kerámia mosdók nagyon elterjedtek, és általában modern kinézetűek. Ezek könnyűek és könnyen tisztíthatóak, és általában fali vagy beépített típusúak.

Mosdópohár: A mosdópoharak kicsi, általában egyedülálló mosdók, amelyek különböző formákban és méretekben kaphatóak. Általában kis fürdőszobákban vagy WC-kben találhatóak.

Mosdószekrény: A mosdószekrények egy mosdót tartalmaznak, amelyet egy szekrénybe építenek be. Ez a típusú mosdó lehetővé teszi, hogy tárolókat és fiókokat építsenek a mosdó köré, így kényelmes és praktikus tárolóhelyet kínál.

Vízmentes WC: A vízmentes WC-k egy környezetbarát alternatívát jelentenek, mivel nem igényelnek vizet az öblítéshez. Ezek a WC-k általában komposztáló rendszerrel rendelkeznek, és az emberi ürülék természetes módon lebomlik.

Ezek csak néhány példa a mosdó típusaira, de számos más lehetőség is létezik a piacon, amelyek közül választhat. Mindig fontos figyelembe venni az egyéni igényeket és a fürdőszoba vagy WC.