0-24 hívható telefonszámom: 06 (30) 786 - 1000
Wc duguláselhárítás
7 nap garancia
20.000 ft -tól Alap szerelés költsége
 • 7 nap garancia
 • Gyorsszolgálat, azonnal indulunk
 • Vízvezeték szerelő végzi a munkát
Azonnal

Duguláselhárítás azonnal 7 nap garanciával Budapesten és Pest megye minden településén: Telefonszámunk: 06 (30) 786 – 1000

A leggyakoribb probléma a háztartásokban a wc-nek a dugulása rögtön utána a mosogató következik a sorban. A magyar mentalitás szerint mindenki szeretné a legolcsóbban megoldani a dugulását ha éppen van neki ezért gyakran találkozunk olyan problémákkal amikor már nagy a baj. A tisztítószerek amiket gyakran reklámoznak és külön részleg található belőle a boltokban nem minden esetben hasznos. Azt szoktuk javasolni hogy a dugulások elkerülése érdekében hasznos lehet ilyen szereket használni mert nehezebben fog kialakulni a dugulás. De gondoljunk bele hogyha már nagy a baj pl: nem folyik le a wc akkor a rendszerben egy ponton olyan lerakódás keletkezett (akár évek alatt) amit egy kis marószer nem fog helyrehozni sőt inkább olaj a tűzre. Nem az a baj, ha valaki ügyetlenül vagy tapasztalatlanul csinál valamit. Hanem amikor felületesen és mellékesen.

Mi az első amikor eldugul a wc? Ki mihez nyul?

Természetesen mindenki a wc pumpára gondol elsőnek ami minden wc alapfelszerelése. A pumpával egy kisebb vákuumot hozunk létre ami elég gyakran segít időlegesen a problémán. Akkor szokott ilyen dugulás előfordulni amikor ételmaradékot vagy a háziállat után maradt dolgokat húzzuk le a wc-n. Ekkor olyan sok idegen anyag kerül a csövekbe amit nem tud elvezetni ezért bedugul. A vákuum ilyenkor óriási segítség szokott lenni de vigyázzunk mert ha egyszer mégsem lesz elég akkor szakembert kell hívni.

Másik már-már néphagyománynak mondható módszer a szódabikarbóna és ecet kombinációja aminek hatására hab keletkezik. Ennek a hatására akár 1 napot is várni kell de akkor a wc-t nem szabad használni és mondjuk egy forgalmas vendéglőben ez elég érdekes lenne. A magánháztartásokban persze megoldható de nem túl kényelmes.

Mivel dolgozik egy duguláselhárító szakember?

Számos megoldás és eszköz áll a szakember rendelkezésére ami biztosan nincs a repertoárjában az a duguláselhárító maró szerek mert ha őt kell hívni akkor már a gond nem kicsi. A wc dugulást először egy csőgörénnyel szokták megpróbálni meg oldani a szakemberek ami jobb esetben az elő pár méteren belül meg is oldódik. Abban az esetben ha a dugulás még mindig fenn áll akkor jön a vákuum pumpa ami majdnem ugyan olyan mint a házi kézi pumpa kicsit erősebb. Példa képen ha kocsikban kellene különbséget tenni akkor: a házi pumpa egy Zsiguli a duguláselhárító szakember pumpája egy F1-es versenyautó. Legvégső esetben ha semmi sem használ akkor kamerával kell megvizsgálni a területet hogy a saját szemünkkel lássuk mit lehet vele kezdeni. A legrosszabb esetben falbontásra van szükség de ez nagyban függ a szakembertől is mert minden szakember tudása más és más mint minden szolgáltatást nyújtó területen.

Hogyan kerüljem el hogy wc dugulásom legyen?

Igen, el lehet kerülni a dugulást ez nem kétséges csak be kell tartani pár szabályt. A mai forgalomban lévő wc-k már víztakarékosak és a tartályban lévő vízmennyiség nagyon kevés. Gondoljuk bele hogy miután lehúztuk a wc-t az a kevés víz eltünteti a szemünk előle amit le kell és mi ekkor megnyugszunk. Arra kell ilyenkor gondolni hogy ez nem egy csúszda amihez csak 1 kis lendület kell. Nagyon fontos hogy kellő mennyiségű vízzel húzzuk le a wc-t mert ha félúton megáll akkor ott gondok keletkezhetnek.

Már megtörtént a wc dugulás, mit tegyek?

Ebben a fürdőszobában elég sok eldugulási lehetőséget láthatunk. Ügyeljönk arra hogy ne következzen be!

Első lépésként győződjünk meg róla hogy a wc illatosító megvan e még mert ha nincs akkor lehet az a hibás. Ilyen esetben használjuk a wc pumpát és azzal próbáljuk meg visszahozni. Amit ne csináljunk ilyen esetben az a tisztítószer használata mert a műanyag wc illatosítót az sem fogja feloldani.

Érdemes lehet olyan wc illatosítót használni amit csak a wc oldalára kell felkenni mert az nem tudja eldugítani a wc-t.

Ha nem az illatosító a probléma akkor gondoljuk végig hogy mi történhetett. Esetleg lehúztunk valami étel maradékot vagy macska almot? Az ilyen esetben a probléma nagyobb lehet, kérjük hívjon fel minket és mi ingyen is segítünk a szaktudásunkkal ha kicsi a baj és nem kell helyszínre mennünk.

Előfordultak már a következő esetek Önnel? Budapest-en vagy a környékén?

 • Nem folyik wc-ben a víz?
 • A wc dugulás a rémálma és nem akar vele foglalkozni?
 • Minden hónapban eldugul a wc és nem tudja mit tegyen?
 • Hívott már mást, de nem tudta megoldani Önnek a problémát?
 • Eltört a wc csésze és ebből már elege van?
 • A wc duguláselhárítás a rémálma?

Egy dugulás sosem öröm, bárhol alakuljon is ki, azonban ha a vécé dugul el, az a többi dugulásnál is bosszantóbb lehet. Már csak azért is idegtépő, ha ezzel a problémával találjuk szemben magunkat, mert a vécé dugulása a legritkább esetben hárítható el házilag, köszönhetően a kialakításának. A vécében található cső ugyanis szinte azonnal elkezd kanyarodni, így semmivel sem tudunk benyúlni, hogy megpiszkálhassuk a dugulást, ezáltal kimozdíthassuk. Természetesen azért van néhány módszer, amik eredményre vezethetnek, de fontos, hogy a kellő időben ismerjük be, ha alul maradtunk a dugulással szemben, és kérjünk segítséget.

Wc eldugulása esetén a legjobb esélyünket a vécépumpa jelenti. Ha ezt az eszközt megfelelően használjuk, és vákuumot képezünk vele, képes lesz arra, hogy megmozgassa az enyhébb lerakódást. Az akadályt képező szennyeződés így tovább tud haladni a csőben, aminek következtében a dugulás megszűnik. Nagyon fontos, hogy a vécépumpa használata során engedjünk a vécébe vizet, az így képzett vákuum ugyanis alkalmas arra, hogy a pumpa fel-le mozgatásával mozgásra bírjuk az elakadt tárgyat, lerakódást.

Ha a vécépumpa nem segít, próbálkozhatunk lefolyótisztítóval is, de valószínűleg nem megyünk vele sokra, már csak azért sem, mert a vécé dugulását sokszor beleejtett tárgyak okozzák. A legjobb lehetőségünk, hogy szakember segítségét kérjük, ugyanis a megfelelő eszközökkel a probléma könnyen megoldható. Amennyiben hozzánk fordul, megígérhetjük, hogy a lehető legrövidebb időn belül érkezünk a helyszínre, és ha a lehetőségek engedik, falbontás nélkül végezzük el a duguláselhárítás-t.

Manapság wc nélkül nem tudunk élni, nem mintha eddig tudott volna az emberiség élni nélküle de egyre modernebb technológiákkal egyre könnyebb az életünk. Ami a modern korral jár az maga a wc dugulás ami nem hogy kellemetlen de erősen idegesítő is. Sajnos a modern építészet nem igazán törődik a csövek lejtésével ezért ha nem figyelünk oda, hogy mit dobunk a wc-be akkor el fog dugulni.

Mi történik ha eldugul egy wc, mit lehet tenni?

Természetesen nem szükséges egyből szakembert hívni mert léteznek technikák amik segíthetnek elhárítani a wc dugulást. Ilyenek pl a wc pumpa amit mindenki ismer és kis vákuumot keltve a wc-ben újra elindul a lefolyás. Illetve ide tartoznak még a lefolyótisztító szerek amik ha szerencsénk van megoldjak gondot de azt hozzá kell tenni, hogy ezek a szerek inkábba megelőzésben segítenek. Sokkal könnyebb előre gondolkodni és kiadni havonta 1.500ft-ot és elkerülnie dugulást mint, hogy 2-3 havonta vagy havonta 30-50 ezret a szakembernek.

Létezik tisztító eljárás a wc dugulás ellen?

Természetesen. Nem csak wc tisztító szerek vannak hanem a szakemberek is ki tudnak menni és egy csekély összegért kitisztítják a lefolyókat, hogy még véletlenül se duguljon el a wc.

Mennyibe kerül egy wc duguláselhárítás és meddig tart?

A wc duguláselhárítás nem egy olcsó dolog de szerencsére nem tart egy egész napig a megoldása. Az ár az sok mindentől függ amit telefonon vagy emailben egyeztetve tudunk pontosítani pl: milyen típusú a ház, mikor vették észre a problémát, dolgozott e vala már valaki.. stb?. Általánosságban elmondhatjuk magunkról, hogy egy wc duguláselhárítás ára nálunk 15.000 és 35.000 ft között mozog.

Mikor tud kimenni valaki és elhárítani a wc duguláselhárítást?

Mivel mi nem egyéni vállalkozók vagyunk és nem csak 1 ember dolgozik 1 kocsival 1 szerszám parkkal hanem többen ezért nem kell napokat várni míg megoldjuk a wc-s problémáját. Megint csak általánosságban elmondhatjuk, hogy 1 és 3 órán belül ott tudunk lenni a címen.

Mit kell csinálnom amikor megérkezik a wc duguláselhárító szakember?
 

Az ég adta egy világon semmit, csupán annyit, hogy megmutatja merre van a wc és elmondja mióta áll fenn a probléma és mi okozhatta ha sejti. Amikor a kollega végzett a munkával akkor kell kifizetni de ha problémába ütköznének akkor a weboldalon lévő telefonszámon a vezetőséggel kapcsolatba lépve tud ez ügyben beszélni.

WC duguláselhárítás házilag, ingyen:

Sokak számára ismerős lehet az a kellemetlen érzés, amikor a háztartásokban dugulás keletkezik. A WC az egyik legkritikusabb pont, itt ugyanis amellett, hogy hasznavehetetlenné válik, a wc duguláselhárítás házilag is kellemetlen szagokkal jár. Természetesen házilag többféle megoldást kipróbálhatunk, mielőtt szakember segítségére lenne szükség. A WC dugulásának elhárítására a közismert pumpás megoldás az egyik lehetőség. Itt ugyanis hiába használnánk lefolyókhoz való tisztítószert és a meleg vizet is. Ehelyett engedjük tele vízzel a WC csészét, majd a pumpa segítségével próbáljunk vákuumot létrehozni. A legalkalmasabb eszköz erre a kisfejű, rövid és fanyelű pumpa.

A wc dugulás egy nagyon kellemetlen jelenség az otthonunkban. Sajnos hajlamosak vagyunk elodázni a problémát,( mondván bírja még…….lassan, de lefolyik.) és a kismértékű dugulást felületesen kezelni. Pedig a dugulás első jeleinél meg kell kezdeni a probléma megszüntetését, mert ahogy telik az idő a dugulás mértéke egyre nő, és a megszüntetése nehéz feladattá válik.

Az elduguló wc gyakori probléma egyes háztartásokban. A legkézenfekvőbb és legjobb fegyverünk nem más, mint a wc pumpa. Azonban bármilyen egyszerűnek is tűnik ennek a használata, valójában, ha nem megfelelően pumpáljuk le a wc-t, nagyobb kárt csinálunk, mint hasznot. Engedjük tele a wc csészét vízzel és próbáljunk vákuumot kelteni a pumpa hirtelen fel és le húzásával, ahelyett, hogy lefelé igyekeznénk tuszkolni a dugulást. A legalkalmasabb és legkönnyebben használható pumpa a kis fejű, rövid, fanyelű típus.

Tudni kell, hogy a dugulás egy hosszabb folyamat eredménye:

Kivéve ha a wc lefolyóba olyan dolog kerül ami nem oda való. ( pl.: rongy, illatosító, tisztasági betét, tampon stb.) Ugyanis ezek a tárgyak azonnal dugulást okoznak. Ha hosszabb folyamat által alakul ki a dugulás akkor az először csak pár centis lerakódásokkal kezdődik ami egyre csak nő.

WC duguláselhárítás házi praktikákkal:

Ha azonban idegen tárgy került a WC-be és le is húztuk, nem nagy eséllyel tudjuk kiszedni. Ilyenkor a legtöbb esetben duguláselhárító szakember munkájára van szükség. Azonban vízkövesedés is okozhat dugulást, ezt gumikesztyűvel egyszerűen ki lehet tapogatni.

Házi praktika lehet WC dugulás megszüntetésére az ecet és szódabikarbóna kombináció. Legalább három kisebb zacskó szódabikarbónát tegyünk a WC-be, ami után rögtön majdnem egy egész flakon felmelegített (szinte forró) ecetet öntsünk rá. Az ecet kellemetlen szaga hamar elillan, de mindenképpen szellőztessünk a művelet ideje alatt. Ez a megoldás leginkább akkor használ, ha biztosan tudjuk, hogy az eltömődést WC papír okozta. Az ecet hatására a szódabikarbóna pezsegni kezd, miután abbamarad, forraljunk fel egy lábasban vizet, és azzal öblítsük le a WC csészét.

Házilag megoldást jelenthet erre a makacs problémára a trisó. Egy egész flakonnal öntsük a WC csészébe, majd 10-15 perc elteltével öntsünk rá forrásban lévő vizet.

Amennyiben úgy döntünk, hogy vegyszert alkalmazunk, akkor jó megoldás lehet a legalább 30%-os sósav.

Minden esetben használjunk gumikesztyűt és ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb víz fröccsenjen vissza ránk. A pumpa mellett segítségünkre lehet még az ecet és a szódabikarbóna is. Utóbbiból legalább három zacskóval szórjunk a wc-be, majd közvetlenül utána öntsünk egy palack (1,5 liter) forró ecetet. Jó megoldás lehet a trisó is : ebből egy egész palackkal öntsünk a wc lefolyóba és 10-15 percig hagyjuk hatni a szert. A várakozási idő elteltével öntsünk bele legalább 1,5 liter forrásban lévő vizet.

Ha ez nem segít, próbálkozhatunk még háztartási sósavval. Ez literes kiszerelésben kapható, egyszerre körülbelül az 1/3-ára van szükségünk. Öntsük a wc-be, majd várjunk 10-15 percet, aztán öblítsük le hideg vízzel. Lehet, hogy ez sem mulasztja el a dugulást. Ekkor két lehetőségünk van : az egyik, hogy kipróbálunk a boltokban kapható szerek közül egyet. Azonban figyeljünk arra, hogy a különböző lefolyótisztító szereket ne keverjük egymással. A másik lehetőség (ez a biztosabb), hogy szakembert hívjuk, aki (jó esetben) könnyen képes megoldani a problémát. Fontos, hogy, ha valamit már lehúztunk a wc-n (például egy gumikacsát), ne próbálkozzunk házilag megoldani a dugulást, rögtön forduljon szakemberhez.

Wc duguláselhárítás | Mi az első amikor eldugul a wc? Ki mihez nyúl? szakemberrel:

A wc dugulás megszüntetését minden esetbe bízzuk szakemberre, mert sajnos nagyobb kárt okozhatunk, azzal ha teleöntjük a a wécénket vegyszerekkel, vagy megpróbáljuk a dugulást eszközökkel megszüntetni., amik esetleg jobban eltömíthetik a lefolyórendszert. A szakember arra törekszik, hogy bontás nélkül speciális eszközökkel oldja meg a problémát, anélkül,hogy a wc csésze sérülne. Tehát ha az egyszerű wc pumpa nem vezet sikerhez, akkor jobb ha dugulás elhárító szakember segítségét kérjük!

Wc duguláselhárítás | Mi az első amikor eldugul a wc? Ki mihez nyúl? Ráckeve:

Bizony a dugulás mindenhol kialakulhat még Ráckevén is és nem is kell hozzá sok, csupán egy kis figyelmetlenség és máris ott a baj. Nagyon fontos odafigyelni, hogy hogyan használjuk a wc-nket mert nem csak az eldugulás veszélye ami fenn áll hanem a fertőzés és a bűz sem egy utolsó lehetőség.

A gyerekek kifejezetten szeretnek a wc-be minden félét dobálni ami nem oda való mert még nem tudják, hogy ez nagyon nagy problémákhoz vezet. Az amerikai filmekben nagy divat volt a házikedvencek wc-n valólehúzása pl: aranyhal ami megint csak nem oda való és akár duguláshoz is vezethet. Ne dobjon olyan tárgyat, élőlényt a wc-be ami nem oda való vagy arra van kitalálva. Belegondolva olyan élőlény ami erre van ”kitalálva” nem hiszem, hogy létezik :).

Mit kell csinálnom ha eldugult a wc-m Ráckevén?

A kérdés felettébb jó de a válasz nagyon egyszerű. Nekünk az a célunk, hogy vevőnk legyen de nem minden áron! Nekünk sem éri meg kimenni egy olyan wc duguláselhárítás-ra ahol 5 perc alatt végzünk mert magunktól is megoldható lett volna.

A lefolyótisztítószerek: Az első gondolatunk ez lehet természetesen mert ezek erre vannak kitalálva. A kisebb problémáknál ez ajánlott mert ez a módszer ilyenkor segít. Biztosak vagyunk benne, hogy Ráckevén is lehet kapni lefolyótisztító szert. Az, hogy melyik a legjobb lefolyótisztító szer azt mindenki magának döntse el, hiszen mind ugyan azt csinálja csak a márka a más.

Amikor már nem olyan nagy a dugulás, hogy egy csepp víz sem folyik le a lefolyóba na akkor már nem szabad lefolyótisztítót használni!

Több okból is:

 • Nem lesz semmilyen hatása csak a pénzt pazaroljuk.
 • A duguláselhárító szakember amikor végzi a munkát a lefolyóból égető szag és folyadék jön majd fel ami mindenkinek kellemetlen sőt a szakembernek szó szerint leégeti a szőrt a kezéről.
Ekkor már szakembert kell hívni:

Amikor nem használt a duguláselhárító tisztító szer vagy meg sem próbáltuk mert le sem folyik a víz akkor érdemes szakembert hívni a wc-hez. Várni, halogatni, jó az úgy stb.. Nem szabad mert minél tovább várunk annál nagyobb az esélye a drasztikus dolgok eljövetelének pl: az illemhelyiség szétverésének.

WC dugulás mi segítünk! Cégünk, a Provi Domus kft. professzionális gépeinkkel, szakembereinkkel megoldjuk a problémát. Munkatársaink 1 órán belül a megadott címen vannak, hétvégén és ünnepnapokon is! Az általunk elvégzett munkára Garanciát vállalunk!

WC dugulás okai lehetnek a következők:

A leggyakrabban előforduló probléma a WC dugulás. A dugulás megszüntetése esetében kiváló eszköz a háztartásban megtalálható WC pumpa. Működési elve az, hogy vákuumot idézünk elő vele, így kényszerítjük a helyes irányba a dugulást okozó anyagot. A WC dugulás megszüntetése esetében nem ér sokat a meleg vizes leöntés és a klasszikus lefolyó tisztító szerek sem . Tehát, ha a WC pumpa nem hozza meg a kívánt hatást, akkor WC duguláselhárító szakemberre van szükségünk. Szódabikarbónára öntött ecettel is próbálkozhatunk.Ilyenkor hab képződik.A szer hatása estétől-reggelig fejti ki a hatását,utána öblítsük le. Előfordul, hogy a WC dugulás megszüntetése fizikális tárgyak bekerülése miatt házilag nem kivitelezhető – ilyen pl. az illatosító szer, nedves toalettpapír, eü.betétek, tamponok, macskaalom – akkor nincs más lehetőségünk, mint a duguláselhárító szakember kihívása.

WC dugulás megszüntetés házilag:

Az egyik leggyakoribb probléma, amellyel a szakemberek találkoznak a WC-k dugulása. Az ilyen típusú dugulásnak rengeteg oka lehet, a legtöbbször előforduló azonban a csőbe nem illő, általában véletlenül odakerülő tárgy jelenléte.

 • Nem csak a túl nagy mennyiségű WC-papírról lehet itt szó, amely összeállva akadályt képes a csőhajlatban. Számtalanszor megesik, hogy véletlenségből kisebb-nagyobb tárgyak esnek bele a kagylóba, mint például törlőkendők, de vannak, akik nem tudván a potenciális veszélyről, lehúzzák a használt törlőkendőket, pelenkákat, betéteket is. Ezek aztán jó eséllyel a cső egy pontján megrekednek, és máris kész a baj. A WC-papír okozta dugulás általában „megoldja magát”, hiszen az anyag lebomlik, az említett tárgyakkal azonban más a helyzet.
 • Előfordulhat az is, hogy nem az a hibás – legyen bár a hiba szándékolatlan, nemtörődömségből fakadó – aki használja a WC-t, hanem aki építette. Megesik ugyanis, hogy a csövek kialakítása, dőlésszöge eleve rossz. Így rendszeresen, visszatérő jelleggel alakulhat ki a dugulás. Ez azonban nagyobb bajt is jelent, hiszen az ilyen jellegű problémát csak bontás útján lehet orvosolni, a csövek megfelelő átalakításával.
 • Ugyanakkor a legtöbb esetben a duguláselhárító szakemberek által gyakran alkalmazott univerzális eszköz, a csőgörény rövid úton képes arra, hogy a problémát megoldja, így megszüntesse a kényelmetlenséget. Amire kiemelten oda kell figyelni, ha a dugulást el akarjuk kerülni, hogy bőséges vízzel öblítő és megfelelően kialakított csőrendszerrel rendelkező WC-t használjunk, és semmiképpen ne dobjunk vagy ejtsünk bele olyan tárgyakat, amelyek dugulást alakíthatnak ki.
Amennyiben értékesnek találtad az odalunk, úgy kérünk értékeld, köszünjük:
5/5
 • Mind
 • Csepel
 • csatornaszag
 • csőtörés
 • dugulás megelőzése
 • duguláselháritás
 • duguláselhárítás
 • ecet
 • házi praktikák
 • lefolyótisztító
 • padlóösszefolyó dugulás
 • vízvezeték
 • vízvezetékszerelés
 • wc dugulás