0-24 hívható telefonszámom: 06 (30) 786 - 1000
Zsírfogó tisztítás
7 nap garancia
Egyeztetés szükséges
 • 7 nap garancia
 • Gyorsszolgálat, azonnal indulunk
 • Vízvezeték szerelő végzi a munkát
Azonnal

Duguláselhárítás azonnal 7 nap garanciával Budapesten és Pest megye minden településén: Telefonszámunk: 06 (30) 786 – 1000

A duguláselhárítást végző szakemberek körében már a szaknyelv részét képezi az úgynevezett womázás, ami nem másból, mint a woma csatornatisztító gépből ered. A woma márkanév ugyanis ebben a tekintetben a megbízhatóság tökéletes példája, lévén nincs olyan dugulás, amit egy ilyen masina ne lenne képes elhárítani, ezáltal nem véletlen, hogy ma már az egyik leghatékonyabb csatornatisztítási módszerként tartják számon a womás csatornamosatás lehetőségét.

Miben rejlik a woma csatornatisztító gép titka?

A woma csatornatisztító gép titkát sokan keresik, holott önmagában semmi titok sincs benne, a lényege, hogy magas nyomáson képes olyan erős vízsugarat juttatni a lefolyórendszerbe, hogy az önmagában még nem károsítja a rendszert, ellenben éppen elég lökést ad a dugulásnak vagy a lerakódásoknak ahhoz, hogy azok feloldódjanak, illetve távozzanak a csőből. A woma csatornatisztító gép használata rendkívül egyszerű, noha csak úgy, mint minden más duguláselhárítási módszer, természetesen ez is szakértő kezeket és tapasztalatot igényel azért, hogy ne okozzunk nagyobb kárt a jelenleginél. Az ilyen masinával történt tisztítás során a duguláselhárítást végző személy egy magasnyomású tömlőt csúsztat bele a tisztítandó csatornaszakaszba, és egészen addig tolja, amíg el nem éri vele a dugulás pontját. A tömlő végén cserélhető, különleges fúvókák vannak, amelyek a vízsugarat képesek vezetni és irányítani, ezáltal pontosan a kívánt és megfelelő helyre juttatni. A tapasztalt elhárítók azt szokták mondani, hogy ahol a hagyományosabb duguláselhárító berendezések csődöt mondanak, mert az eltömődést olyan anyagok okozzák, mint a sóder, a homok, az iszap vagy valamilyen építőanyag, ott csak és kizárólag a woma csatornatisztító gép nyújthat megfelelő segítséget.

A woma gépének a működése:

A woma csatornatisztító gép működését és hatékonyságát a motorja által generált nagy nyomás biztosítja, ami 120 bartól akár 300 barig is terjedhet. Ez azt jelenti, hogy a tömlő végére csatlakoztatott fejből elképesztő erővel lövell ki a víz, ami így képes megszüntetni a rendszerben kialakult dugulásokat vagy különféle lerakódásokat. Fontos kiemelni, hogy a woma magas nyomású berendezéseit elsődlegesen kültéri dugulások esetén alkalmazzák nagy hatékonysággal, de kellő körültekintéssel házon belüli lefolyók dugulásához is felhasználható, azonban a nagy nyomás miatt inkább csak egyfajta legvégső esetben, hiszen könnyedén olyan kárt okozhat a rendszerben, amit csak bontással lehet elhárítani. A gép hatékonyságának hátterében áll még továbbá az is, hogy a rendkívül nagy nyomás mellett percenként akár 30 liter vizet is képes a csatornába pumpálni, és a nagy nyomású vízsugár vagy egyszerűen lyukat vág magának a duguláson belül, vagy szimplán kitolja a csőből a lerakódásokat.

Mivel a gép túl sok vizet szív fel egyszerre, a hagyományos hálózati nyomás nem is elegendő számára a megfelelő működéshez, ezért érdemes tudni, hogy a woma csatornatisztító gép alkalmazásához egy külön tartály szükséges tele vízzel. Alkalmazásakor nagyon fontos a kellő körültekintés mellett az is, hogy a legmegfelelőbb fejegységet válasszuk ki az éppen aktuális dugulás megszüntetéséhez. Bizonyos esetekben lehetőség van arra is, hogy a gépre egy 2-300 méter hosszú toldalékot erősíthessünk, a nagy teljesítményű szivattyú ugyanis ilyen távolságból is képes megfelelő nyomást elérni ahhoz, hogy a csatorna dugulást megfelelően, hatékonyan és nem utolsó sorban tartósan megszüntethesse.

Lefolyócső tisztítása nagynyomású mosókocsival u.n.: WOMA-val

Womás csatornatisztítás Épületeken belül általában nem szoktuk alkalmazni ,még pediglen azért ,mert akár wc akár mosogató mivel el van dugulva, teli van a rendszer folyadékkal és a magasnyomású tisztító berendezés vízzel működik és amíg nem történt meg a dugulás elhárítás addig a víz vissza felé folyik melynek mennyisége lehet percenkét 30 litertől akár több száz literig ez géptípustól függ. Vannak olyan esetek általában családi házakról beszélünk ahol a spirálos dugulás elhárítás nem bizonyul megoldásnak többszöri nekifutás után sem.

Pl.: nedves törlőkendő használata általi dugulás, építési törmelék, lefolyócső teljes keresztmetszetben és hosszúra nyúlt dugulás, iszaplerakódás,zsír lerakódás ,idegen tárgy wc illatosító Ilyen esetekben csak a WOMA segít. A WOMA-nak ellenkező a működési elve mint a spirálnak, amíg a spirál a dugulást kitolja a lefolyócsőből addig a WOMA kihúzza a dugulást okozó szennyeződést. Nagy nyomással dolgozik kb 100-220 bárig a cső teljes keresztmetszetét letakarítja a tömlő vissza húzásával Ezt az eljárást leginkább főcsődugulásoknál szoktuk használni, de mosogatódugulásnál is helytáll ha erre van szükség. A nagynyomássú csatorna tisztitás célszerű szakemberre bízni az esetlegesen felmerülő problémák gyors elhárításának érdekében!

Épületeken belül általában nem szoktuk alkalmazni ,még pediglen azért ,mert akár wc akár mosogató mivel el van dugulva, teli van a rendszer folyadékkal és a magasnyomású tisztító berendezés vízzel működik és amíg nem történt meg a dugulás elhárítás addig a víz vissza felé folyik melynek mennyisége lehet percenkét 30 litertől akár több száz literig ez géptípustól függ. Vannak olyan esetek általában családi házakról beszélünk ahol a spirálos dugulás elhárítás nem bizonyul megoldásnak többszöri nekifutás után sem. Pl.: nedves törlőkendő használata általi dugulás, építési törmelék, lefolyócső teljes keresztmetszetben és hosszúra nyúlt dugulás, iszaplerakódás,zsír lerakódás ,idegen tárgy wc illatosító Ilyen esetekben csak a WOMA segít.

A WOMA-nak ellenkező a működési elve mint a spirálnak, amíg a spirál a dugulást kitolja a lefolyócsőből addig a WOMA kihúzza a dugulást okozó szennyeződést. Nagy nyomással dolgozik kb 100-220 bárig a cső teljes keresztmetszetét letakarítja a tömlő vissza húzásával Ezt az eljárást leginkább főcsődugulásoknál szoktuk használni, de mosogatódugulásnál is helytáll ha erre van szükség.

Womás csatornatisztítás részletesen:

A dugulás igen bosszantó téma, és sajnos nagyon gyakori is. Nem csak akkor akadhat ezzel súlyos gondunk, ha a lakáson belül történik a dugulás, akkor is számos kellemetlenséggel kell szembenéznünk, ha a dugulás az udvaron következik be. A vízelvezetők, csatornák a beléjük kerülő falevelek és más szennyeződések miatt gyakran eldugulhatnak. A legjobb védekezés a kinti csatornák és csövek esetében a megelőzés, vagyis az, ha a csatornák bejáratára rácsokat szerelünk, amiken sok szennyeződés fennakad.

Akkor is van azonban megoldás, ha elmulasztottuk az óvintézkedések megtételét, és eldugultak a kinti vízelvezetők. Ebben az esetben legtöbbször a womázást alkalmazzuk. Szakképzett munkatársaink ezzel a hatékony módszerrel gyorsan megtisztítják a rendszert, és megszünteti a dugulást. A womzás lényege, hogy magasnyomású vízsugárral tisztítjuk meg a járatokat. Maga a woma nem más, mint egy motor hajtotta csatornamosó eszköz, melyből a víz egy nagy nyomású tömlőn jut el a speciális munkafejhez.

A woma segítségével teljes mértékben meg tudjuk tisztítani a csöveket, ezzel együtt pedig a dugulást is sikerül teljesen fölszámolni. A modern technikának köszönhetően kamerás csővizsgálattal is ellenőrizni tudjuk, hogy kellőképpen sikerült-e a csövek akadálymentesítése, ezzel pedig gyakorlatilag kizárjuk, hogy a dugulás visszatérjen. Amennyiben szakképzett és azonnali segítségre van szüksége a duguláselhárítás elvégzéséhez, keressen minket bizalommal, szívesen házhoz megyünk, és megoldjuk a problémát!

Ha egy dugulással szembesülünk lakásunkban vagy kertünkben, a legfontosabb teendő, hogy minél hamarabb megszabaduljunk tőle, mert még egy enyhén kezdődő dugulás is nagyon el tud mérgesedni, és hatalmas problémákat okozhat. Amíg kicsi a dugulás, sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, ez azonban óriási hiba. Ne gondoljuk, hogy nem tragédia, hogy lassan megy le a víz, ugyanis minden nagy, súlyos dugulás egy egészen enyhéből indul ki. Lehet, hogy ma még csak lassan folyik le a víz, holnap pedig már visszafolyik, ezért nem szabad késlekedni a megoldással.

Ha még enyhe szakaszban sikerül elcsípni a dugulást, próbálkozhatunk saját magunk is a probléma megoldásával. ha tényleg nem súlyos a gond, jó esély van rá, hogy sikerrel járunk, a lefolyótisztító, a vécépumpa, a magasnyomású slag, vagy a csőgörény segítségével. Amennyiben azonban ezek a trükkök hatástalanok maradnak, erősen ajánlott abbahagyni a próbálkozást, és szakember segítségét kérni, mert ha tovább erőltetjük a dolgot, egyrészt rontunk a helyzeten, másrészt több pénzt ölhetünk bele, mint amennyibe a szakember kerülne.

Ha hozzánk fordul, rövid idő alatt megoldjuk a problémáját! Látatlanban szinte lehetetlen megmondani, hogy mennyibe fog Önnek kerülni a dugulás elhárítása, azonban ha pontosan elmondja előre, hogy mi is a helyzet, valószínűleg tudunk majd egy körülbelüli árat mondani. Spirálos és womás gépeink segítségével minden dugulást el tudunk hárítani, nincs olyan makacs akadály, amivel ne birkóznánk meg. Ha dugulással áll szemben, forduljon hozzá bizalommal!

Ha dugulás lép fel a háztartásban, Ön is a legszakszerűbb segítséget akarja – mi ezt örömmel adjuk meg minden kedves ügyfelünknek, hiszen tudjuk, milyen bosszúságot okozhat, ha nem tudja saját vezetékeit használni. Nem csak gyorsan, de ingyenesen szállunk ki a helyszínre, hogy szemügyre vegyünk, mi romlott el.

Otthonába érkezve szakembereink azonnal nekilátnak, hogy megkeressék a probléma forrását. Hitvallásunk, hogy nem vesztegetjük az időt, korszerű eszközeink segítségével azonnal nekilátunk, hogy újra minden visszazökkentsünk a normális kerékvágásba. Munkatársaink a kamerás vizsgálat segítségével rendkívül hatékonyan képesek megállapítani, hogy a dugulást mi okozza. Lehet szennyeződés, gyökérbenövés, idegen tárgy vagy akár csőtörés, a legtöbb esetben akár percek alatt is megmondjuk, hol keletkezett a gond.

Helyrehozzuk csöveit:

Ha már tudjuk, hol lássunk neki, előkerülhet a woma vagy a lefolyótisztító spirál – attól függően, hogy mivel állunk szemben, kiválasztjuk a legmegfelelőbb eszközt és adaptert, és kis szerencsével Ön nemsokára már gond nélkül újra használhatja vizesblokkját. Nem kell aggódnia, hiszen mindig igyekszünk elkerülni a felesleges munkákat, falbontás nélkül végezzük el a duguláselhárítást, és nem kell attól sem tartania, hogy hatalmas költségekkel jár majd a munka, hiszen a tőlünk telhető leggyorsabban végzünk. Ha dugulás jelentkezne otthonában, bizalommal kereshet minket, garantáltan meg lesz elégedve munkánkkal. Szakképzett, profi munkatársaink a legmodernebb eszközökkel dolgozva állítják helyre a rendet otthonában.

Amennyiben értékesnek találtad az odalunk, úgy kérünk értékeld, köszünjük:
5/5
 • Mind
 • Csepel
 • csatornaszag
 • csőtörés
 • dugulás megelőzése
 • duguláselháritás
 • duguláselhárítás
 • ecet
 • házi praktikák
 • lefolyótisztító
 • padlóösszefolyó dugulás
 • vízvezeték
 • vízvezetékszerelés
 • wc dugulás