0-24 hívható telefonszámom: 06 (30) 786 - 1000

Villanybojler csere azonnal! Még a mai nap folyamán

Mikor van szüksége villanybojler cserére?

A villanybojler idővel elhasználódik és különböző problémákat okozhat, amelyekre oda kell figyelni. Íme néhány jele annak, hogy ideje a villanybojler cseréjére:

Az életkor: A legtöbb villanybojler átlagosan 10-15 évig tart, ez idő alatt azonban elhasználódik és hatékonysága csökken. Ha a villanybojler több mint 10 éves, érdemes elgondolkodni a cserén.

Rendszeres javítások: Ha a villanybojler gyakran szorul javításra, akkor ez jelentheti, hogy a bojler már elavult, és a javításokra fordított költségek sokkal magasabbak, mint egy új villanybojler beszerzése és telepítése.

Rendszeres meghibásodások: Ha a villanybojler rendszeresen meghibásodik, és számos problémát okoz, akkor ez lehet jele annak, hogy ideje a cserének. A gyakori meghibásodások a melegvíz-ellátás zavarait okozhatják, és a bojler működésében zavart okozhatnak.

Magas energiafogyasztás: Az elavult vagy rosszul működő villanybojler magasabb energiafogyasztást okozhat, ami a hosszú távon magasabb költségeket jelent a tulajdonosoknak.

A vizuális jelek: Ha a villanybojler károsodott vagy erősen rozsdás, akkor ez jelezheti, hogy a bojler már nem működik megfelelően, és cserére van szükség.

A melegvíz mennyiségének csökkenése: Ha a villanybojler nem szolgáltat elegendő melegvizet, vagy a melegvíz mennyisége csökken, ez jelentheti, hogy a villanybojler már nem működik megfelelően.

Ha a villanybojler bármelyik fenti jele mutatkozik, érdemes szakemberrel konzultálni, aki segíthet a villanybojler cseréjének megtervezésében és elvégzésében. Egy új, hatékony és megbízható villanybojler jelentős megtakarítást jelenthet a hosszú távon, és biztosítja a megbízható és hatékony melegvíz-ellátást az otthonában.

A villanybojler cseréjének folyamata!

A villanybojler cseréje nem túl bonyolult folyamat, azonban fontos, hogy szakember végezze a munkát. Íme a villanybojler cseréjének általános folyamata:

Az első lépés az, hogy meg kell határozni, hogy milyen típusú és méretű villanybojlerre van szüksége. Ehhez figyelembe kell venni az otthon melegvíz-igényét, az elérhető helyet és az árat.

Miután meghatároztuk, hogy milyen típusú és méretű villanybojlert szeretnénk, szakemberrel kell konzultálnunk, aki segíthet a bojler kiválasztásában és elmondja, hogy melyek a legmegfelelőbb telepítési lehetőségek.

Miután kiválasztottuk az új villanybojlert, a régi villanybojler eltávolítására kerül sor. A szakember lekapcsolja az áramellátást, eltávolítja a régi villanybojlert, majd eltávolítja a régi csöveket és az elektromos vezetékeket.

Az új villanybojler telepítése következik. A szakember felméri a telepítési lehetőségeket, majd kiválasztja a legmegfelelőbb helyet az új villanybojler számára. Az új villanybojler csatlakoztatásához a szakember új csöveket és elektromos vezetékeket használ.

Miután az új villanybojler telepítve van, a szakember ellenőrzi a működését, és biztosítja, hogy minden megfelelően működjön. A szakember bekapcsolja az áramot, majd ellenőrzi, hogy az új villanybojler működik-e megfelelően, és biztosítja, hogy megfelelően melegíti a vizet.

A telepítés befejezése után a szakember elvégzi az utolsó ellenőrzést, hogy biztosítsa, hogy minden megfelelően működik, majd átadja a villanybojler dokumentációját és az utasításait a tulajdonosnak.

Összességében elmondható, hogy a villanybojler cseréje nem túl bonyolult folyamat, de a szakértői segítség mindenképpen ajánlott. A szakember gondoskodik arról, hogy minden megfelelően működjön, biztosítja a biztonságos telepítést, és megbizonyosodik arról, hogy az új villanybojler megfelelő

Néhány hasznos bojler vásárlási tanács:

Méret: A megfelelő méretű villanybojler kiválasztása fontos a megfelelő működéshez és a hatékonysághoz. Először határozza meg a melegvíz-igényét, majd válassza ki az ehhez megfelelő méretű bojlert.

Hatékonyság: Az energiahatékony villanybojlerek jelentős megtakarítást jelenthetnek hosszú távon. A hatékonyságot az energiaosztály jelzi, így érdemes olyan bojlert választani, amely legalább A+ vagy ennél jobb energiaosztályba tartozik.

Kapacitás: A villanybojler kapacitása határozza meg, hogy mennyi melegvíz tárolható benne. Fontos, hogy elegendő kapacitással rendelkező bojlert válasszon a melegvíz-igényeinek kielégítéséhez.

Vízminőség: A vízminőség fontos szerepet játszik a bojler élettartamában. A kemény víz, a magas klórtartalmú víz és a magas vastartalmú víz ronthatja a bojler hatékonyságát és élettartamát. Érdemes olyan bojlert választani, amely képes megbirkózni az adott vízminőséggel.

Garancia: A garancia fontos tényező a bojler vásárlásakor. Válasszon olyan bojlert, amelynek hosszú garanciája van, és amelyet megbízható gyártó készít.

Telepítés és karbantartás: A bojler telepítése és karbantartása fontos szerepet játszik az élettartamában és hatékonyságában. A bojler telepítését mindig szakemberre kell bízni, és rendszeres karbantartást kell végezni rajta.

Reméljük, hogy ezek a tanácsok segítenek Önnek a megfelelő villanybojler kiválasztásában, amely hatékonyan működik és hosszú élettartamot biztosít.

 

Az áttérés a gáz vízmelegítőről villanybojlerre több okból is előnyös lehet:

Hatékonyság: Az újabb modellek esetében a villanybojlerek hatékonysága jelentősen megnőtt, ami azt jelenti, hogy kevesebb energiát használnak fel a melegvíz előállításához. Ez hosszú távon jelentős megtakarítást jelenthet a villanyszámlán.

Kényelem: A villanybojlerek használata egyszerűbb és kényelmesebb lehet, mint a gáz vízmelegítőké. A vízmelegítéshez nincs szükség gázszállításra vagy a gáz csatlakozókhoz való csatlakoztatásra. A villanybojler egyszerűen csatlakoztatható az elektromos hálózathoz, és könnyen kezelhető.

Biztonság: A gáz vízmelegítők használata bizonyos kockázatokkal jár, például a gázszivárgás vagy a robbanás veszélyével. A villanybojlerek használata sokkal biztonságosabb lehet, mivel nincs szükség gázhoz vagy égéstermékekhez kapcsolódó csövekre és rendszerekre.

Tartósság: Az újabb villanybojlerek hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a gáz vízmelegítők. A villanybojlereknek nincs mozgó alkatrésze, ami csökkenti a meghibásodás kockázatát. Ezenkívül a villanybojlerek karbantartása egyszerűbb és olcsóbb lehet.

Környezetbarát: A gáz vízmelegítők kibocsátják a levegőbe a káros anyagokat, mint például a szén-monoxidot. A villanybojlerek használata nem jár károsanyag-kibocsátással, így környezetbarátabb lehet.

Összefoglalva, az áttérés a gáz vízmelegítőről villanybojlerre több előnyt is jelenthet, mint például a hatékonyság, a kényelem, a biztonság, a tartósság és a környezetvédelem. Azonban fontos figyelembe venni az otthon melegvíz-igényét, az elérhető helyet és az árat, mielőtt döntést hozunk a bojler típusáról és méretéről.

Olcsó villanybojler csere - Provi Domus Kft

Elnett ENSH ECO 80 L villanybojler 95.000 Ft-tól

Megosztanék veled egy termékleírást az Elnett ENSH ECO 80 L elektromos vízmelegítőről. Ez az elektromos vízmelegítő 1200 W-os teljesítményével tökéletesen alkalmas lakások és családi házak melegvíz ellátására. A vízmelegítő tartálya függőlegesen van elhelyezve és zománcozott acélból készült, így biztosítva a kiváló minőséget és hosszú élettartamot. Ajánlott választás azok számára, akik megbízható és hatékony vízmelegítőt keresnek a mindennapi használatra. 1 év gyártói garancia

Elnett ENSH 50 ECO 95 000 Ft-tól

Az Elnett ENSH 50 ECO egy 50 literes elektromos vízmelegítő, amely árban 95 000 forinttól elérhető. Ez a vízmelegítő kiváló választás lehet kisebb lakások vagy családokszámára, akiknek kevesebb melegvízre van szükségük. Az ENSH 50 ECO kiváló minőségű, megbízható és hatékony működést biztosít. Az ára összességében versenyképes a piacon található más hasonló termékekkel. Fontos megjegyezni, hogy a pontos ár az eladó vagy a forgalmazó vállalattól függően változhat.

Elnett ENSH 120 ECO 106.000 Ft – tól

Az Elnett ENSH 120 ECO egy 120 literes elektromos vízmelegítő, amely árban 106 000 forinttól elérhető. Ez a vízmelegítő nagyobb lakások vagy családok számára lehet ideális, akiknek nagyobb melegvízre van szükségük. Az ENSH 120 ECO szintén kiváló minőségű, megbízható és hatékony működést biztosít. Az ára összességében versenyképes a piacon található más hasonló termékekkel. Fontos megjegyezni, hogy a pontos ár az eladó vagy a forgalmazó vállalattól függően változhat. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy a nagyobb űrtartalmú bojlerek általában magasabb költséggel járnak

Hajdu Z- ErP - A Z tipusu Hajdu villanybojler

A Hajdu Z-50 ErP elektromos forróvíztároló egy kiváló minőségű, 50 literes elektromos vízmelegítő, amely 1800 wattos teljesítménnyel rendelkezik. A bojler fali, függőleges kivitelben kerül telepítésre, és ideális lehet kisebb lakások vagy háztartások melegvíz ellátására. A Hajdu Z-50 ErP elektromos forróvíztároló energiatakarékos üzemmódban is működik, amelynek köszönhetően kevesebb energiát fogyaszt és így csökkenti a rezsiköltségeket. 159,000 Ft Kiszállítva, szereléssel.                                                                                                    

A Hajdu Z-80 ErP elektromos forróvíztároló egy nagyobb méretű, 80 literes villanybojler, amely alkalmas lakások és családi házak melegvíz ellátására. A bojler függőlegesen szerelhető fel a falra, és 1800 wattos teljesítménnyel rendelkezik. Az ErP minősítéssel rendelkező bojler energiahatékony megoldást jelent, amely az energiatakarékosság és a környezetvédelem szempontjait is figyelembe veszi. A Hajdu Z-80 ErP villanybojler a korszerű technológiai megoldásoknak köszönhetően akár 30% energiamegtakarítást is eredményezhet. 160,000 Ft Kiszállítva, szereléssel. 

A Hajdu Z-120 ErP elektromos forróvíztároló 120 literes űrtartalommal rendelkezik és 1800 wattos teljesítménnyel működik. A fali függőleges kialakításnak köszönhetően könnyen és praktikusan elhelyezhető a fürdőszobában vagy a konyhában. Az ErP (Energy-related Products) minősítés garantálja, hogy a Hajdu Z-120 ErP elektromos forróvíztároló nagyon hatékonyan működik, így energiát takarít meg Önnek. A tartály belsejét korróziógátló bevonattal látták el, ami hosszú élettartamot biztosít a készüléknek. 185,000 Ft  Kiszállítva, szereléssel.